fredag 5. oktober 2012

Da setter vi igang....

med symysteriet ,  DEL 1 :O)
Velkommen til alle som har lyst til å være med på dette
 
Det du trenger er : 
2x bomullstoff 19x27 cm , 
2x vatt 19x27 cm , ( jeg bruker den med lim på)
2x bakstykker (bomullslerret) 19x27 cm ( dette blir ikke synlig)
+ en rest vatt ca 11x16 cm og bomuldstoff  ca 30x11 cm ,
litt blonde , en knapp/borrelås/magnet (helt frivillig , jeg har det ikke på min og kan syes på etterpå). I dette mønsteret bruker jeg cm. og sømrom på 0,5 cm er inkludert . 
Skjær/klipp alt stoff og vatt , legg bomullslerrett , vatt og bomullstoff oppå hverandre . Nå har du 2 like deler , et forstykke og et bakstykke. 
 Finn midten på forstykket og marker dette. Det skal nå lages et rektangulært hull som måler 7 x 11,5 cm. Sett nåler slik at de tre delene henger sammen og klipp ut firkanten.
Nå stiller du inn maskin din på sikksakk og med tettest mulig søm. ( Prøv deg fram på en restebit først) . Sy med sikksakk rundt de fire kantene i hullet , ble det ikke pent så gjør du det samme en runde til :O)
Nå skal det quiltes :) For å holde de tre lagene sammen..Her har jeg brukt rettsøm og man kan også bruke en av de fine sømmene som er på symaskin. Bruk fantasien damer....... Det skal se sånn ca. slik ut når du er ferdig med delene.
Da kommer del 2 til søndag :O) Bare å spørre hvis dere lurer på noe .... Lykke til så langt 
Og imens dere syr strikker jeg tennbrikettskjulere :O) Har fått endel bestillinger på disse , så da er det bare å strikke ivei :) Øver også videre på tommelkiler til votter ...så bare sy dere :O)
Ha en flott helg alle sammen :)

DEL 2 :

av symysteriet mitt er klart.....
Den lille biten med vatt (ca. 11x16) cm og bomuldstoff  (ca. 30x11) cm , legges med vatt i den ene enden på vrangsiden . Ca 0,5 cm innenfor stoffet og brettes rett mot rett. Sy den sammen i hver side og vreng . 
Stryk og brett inn der åpningen er , sy en stikning rundt hele lappen som da skal måle 13,5 x 10 cm....
Sy lappen fast i den ene kortsiden ( 7 cm ) på hullet , samme hvilken side du velger  ,  så den dekker sikksakken og med ca.1,5 cm overlapp på hver av sidene som måler 11,5 cm .
 Skal du ha blonder på må det gjøres nå .....Sy den på 3,5 cm fra åpningen på begge sider.
Nå skal hele lappen kuttes til ferdig mål . Sett et merke på hver side av hullet , 5cm fra hullet på kortsiden og 7 cm på langsiden . (her ser dere litt feilmerking på min , men jeg tror jeg har kontroll)
 Skjær/klipp alle sidene helt rette.... 
Så bruker du denne som mal og skjærer den andre biten likt...her er det viktig at quiltesømmene på begge delene treffer hverandre :O)
Nå ser det slik ut og målene på disse lappene er 17 x 25 ... Har du gjettet hva vi syr enda ???
3. og siste del av mysteriet kommer i kveld :O) Nå skal jeg ut i det flotte høstværet vi har her og bare nyte solen :)
Vil bare si at jeg setter veldig stor pris på tilbakemeldinger på feil , mangler eller om det er bra dette her :O)

DEL 3 :
og symysteriet er ferdig :O)
Sy sammen de to delene rette mot rette , alle fire sidene . Sikksakk rundt hele.  
Brett inn slik som på bildene , pass på at du ikke bretter for mye pga. blonden... på bildet over ser du to sømmer ved den røde knappenåla... den øverste sømmen er der blonden er sydd på.
 Sett nåler og sy tvers over på alle fire hjørnene .
 Klipp av " eselørene " og sikksakk på alle fire hjørnene .
 Vreng arbeidet og dytt ut i hjørnene med en penn eller noe annet som er spist/butt .
Her la jeg knapper på , kan være kjekt å sy på trykknapper / borrelås hvis du skal ha denne i vesken....
Ja.....nå ser du hva du har sydd :O)))) Denne typen våtservietter kjøpes på Rema 1000 . Og jeg har en på badet og en på kjøkkenet .....kjekt å ha :)
Tenkte denne kunne syes i rosa og/eller lyseblått og brukes oppi sånne stellebager til babyer som en barselgave . Blir søtt det vel :O)

Dette prosjektet startet med at Henriette (samboeren til nevøen min) kom med et spørsmål , om jeg kunne sy et eller annet til de stygge våtserviettene hun har på kjøkkenet :O) Som er forbruksvare hos småbarnsforeldre.. Klippe , måle , klippe og begynne på nytt..... og så var mønsteret i boks ...Resultatet er den grå/blå :O)

Da er mysteriet over og takker så mye for at dere ville være med :) Dette mønsteret er mitt , men bare bruk det så mye dere vil , og veldig hyggelig om dere sier fra at det kommer fra meg :O)

10 kommentarer:

 1. Så spennende.. Jeg skal sette meg ned i helgen med dette.. :) Kos deg med strikkingen, jeg holder på med blondekant på Camomillesjalet.. Evighetsarbeid, strikker blonden på, en og en maske, og har over 500... Puh!! Men tror det blir bra til slutt.. :)
  God helg!!
  Klem, Kristin.

  SvarSlett
 2. Da er jeg ferdig med første, gleder meg til neste :O)

  SvarSlett
 3. Så moro å oppdage en ny flott blogg,jeg henger meg på

  SvarSlett
 4. Så flott!!
  Dette var virkelig inspirerende:)
  Jeg vil se mere og følger deg videre:))

  SvarSlett
 5. Bente, du är underbar! Imorgon ska jag åka till en affär och köpa tyg till ditt symysterium! Det låter så enkelt när du skriver, hoppas jag kan hänga med!
  Ha en fin fredag och lördag så hörs vi på söndag!
  Kram Eva

  SvarSlett
 6. Da var del 1 fullført (bilder i blogen). Gleder meg masse til fortsettelsen:-) Takk for att du lager litt spenning i hverdagen..
  God helg.

  SvarSlett
 7. Nå kommer snart symaskinen hjem, Tror nok jeg skal klare å bli med! Men har altså ikke begynt ennå. Er veldig spent, for jeg er så absolutt ingen sydame! :-)

  SvarSlett
 8. Wow.It`s cuttest.thanks for the tutorial.A new follower!!

  SvarSlett
 9. Så flott og praktisk mappe til våtservietter..
  Likte veldig godt lystrekkene du har strikket også :D
  Her var det mye kreativitet.
  Hilsen Elin

  SvarSlett

Så hyggelig at du vil skrive noen ord her , det blir jeg glad for vettu :O)